Najzanimljiviji gejmerski rekordi

Agencije
Najzanimljiviji gejmerski rekordi

Mnogi ljudi bi voljeli da zarađuju od igranja kompjuterskih igara poput Call of Duty ili FIFA. Nekima to i polazi za rukom.

Vil Džonson (21) iz Arkanzasa zaradio je neverovatnih 100.000 evra igrajući Call of Duty, dok je Džejkob Gejbi (15) iz Bušija (Velika Britanija) postigao rekordan skor od 189-0 u fudbalskoj utakmici igre FIFA.

Oni su rekorderi kao i Bret Martin (31) iz Kolorada koji ima 8.030 figurica iz kompjuterskih igara i Mark Slevinski (30) iz Alberte (Kanada) koji je stvorio najmanji automat za video igre.

Džejkob, koji je oborio rekord u pobjedi sa najvišom razlikom u golovima u igri protiv kompjutera (Barselona – Fulam), došao je na ideju igrajući s bratom i za ovaj poduhvat potrošio oko sedam sati nedjeljno.

"Nisam imao za cilj da oborim rekord. Samo sam se igrao s bratom", kaže on.

"Do poluvremena imao sam 100 golova. Brat nije mogao da vjeruje – rekao mi je da nastavim, jer ću možda oboriti rekord. Do finala, postigao sam 189 golova", kaže Džejkob.

Ipak, njegovi roditelji neće dozvoliti da mu slava udari u glavu.

"Kažu mi da se koncentrišem na učenje, jer mi predstoje važni ispiti.

S druge strane, Džonson, poznat i kao "Big Tymer" postao je najplaćeniji igrač Call of Duty pošto je između 2009. i 2012. osvojio četiri titule u Gejmerskoj ligi Pro Curcuit i zaradio 100.000 evra.

"Lijepo je imati čvrst dokaz da ste najbolji na svijetu u vještini na kojoj sam radio godinama", kaže on i dodaje da je ipak morao smanjiti vrijeme provedeno za konzolom "zbog rizika da izgubi djevojku".

Još jedan rekorder je veb dizajner Martin koji ima najveću kolekciju gejmerskih suvenira.

Prvu figuricu, Super Marija, dobio je u osmoj godini od roditelja.

Ipak, počeo je da skuplja prije 12 godina, kada je otkrio eBay. Na kolekciju je potrošio 77.000 evra, ali je, kako kaže, njegova žena tolerantna.

"Mnogi moji prijatelji znaju da sam gejmer, ali vjerovatno ne uviđaju koliko sam strastven i posvećen", kaže on.

Rame uz rame je i Slevinski, IT inženjer koji je stvorio najmanji automat za video igre (12,5 x 5,2 x 6 cm). Za izradu mu je bilo potrebno šest mjeseci.

Među ostalim zanimljivim gejmerskim rekordima su najduži maraton u igranju igara koji su postigli Kris Glojd i Timoti Bel iz Kanade koji su za računarom proveli 120 sati i sedam minuta.

Džon Bejts (85) iz Viskonsina dokazao je da godine nisu prepreka dobroj zabavi i oborio rekord nakon 14.000 perfektno odigranih simulacija kuglanja na Wii Sports, što ga je ujedno učinilo i najstarijim rekorderom u ovoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana