Mikrosoft i Samsung: ko će imati bolje pametne naočare?

B92
Mikrosoft i Samsung: ko će imati bolje pametne naočare?

Bilo je samo pitanje vremena kad će drugi tehnološki giganti krenuti u trku za osvajanje srca ljubitelja uređaja kao što je Gugl Glas. Prema natpisima medija, Mikrosoft i Samsung su zainteresiovani za svoj dio kolača.

Naime, „Android Authority“ prenosi kako Samsung i Mikrosoft smatraju da su upravo takvi prenosni računarski uređaji budućnost, a u roku od šest mjeseci mogli bismo vidjeti i njihove naočare.

Nije to nimalo čudno, kad se uzme u obzir da je Samsung jedan od najvećih proizvođača pametnih uređaja, koji imaju Gugl platformu Android. Ukoliko Gugle napravi sličnu, otvorenu platformu i za Glas, Samsung bi mogao da dominira i u tom području.

Istovremeno, Mikrosoft nije vođa u području smartfona, ali ima dobre veze s proizvođačima hardvera. Navodno je zainteresovan i za razvoj naočara koje bi bile kompatibilne s konzolom za igrice Xbox, dok bi pravio i softver za razne proizvođače hardvera – baš kao što Windows i Windows Phone funkcionišu na raznim uređajima.

Ukoliko dođe do proizvodnje naočara i od drugih proizvođača, očekuje se da će cijena biti znatno niža od Guglovih, koje koštaju 1.500 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana