Microsoft zakrpio Explorer i još ponešto

Tportal.hr
Microsoft zakrpio Explorer i još ponešto

Microsoft je izbacio zakrpe za ukupno 26 sigurnosnih propusta, uključujući i dva nultog dana u Internet Exploreru, kao i one vezane uz dokumente napravljene u Officeu. Ako već niste, nadogradite Njindonjs i preuzmite novi Internet Explorer.

Jedna od zakrpa namenjena je rješavanju propusta u IE-u otkrivenom u septembar, a koje je dosad bilo pokriveno privremenim rješenjem, piše Information Week.

Imali su ga spremnog i ranije, ali su odlučili da ga dodaju redovnoj mjesečnoj sigurnosnoj nadogradnji nakon što su shvatili da je napadnut manji broj računara koji koriste starija izdanja (8 i 9). Da je pretnja bila veća, pustili bi zakrpu pre, kažu u Microsoftu.

Zakrpljen je i drugi propust nultog dana, pronađen na popularnom sajtu za analizu JavaScripta. Zahvaljujući pravovremenom otkriću i prijavi, Microsoftovi inženjeri mogli su pravovremeno da reaguju.

Iz Microsofta korisnicima peporučuju da ne odlažu sigurnosnu nadogradnju, jer je riječ o propustima koje je moguće lako iskoristiti pa bi se mogli brzo proširiti.

Zakrpu je dobio i dio Windowsa koji su potencijalni napadači mogli koristiti za preuzimanje računara na daljinu putem web-stranica i dokumenata Officea, kao i onaj koji je omogućavao pokretanje programa na daljinu putem Excela i Worda.

Prije nekoliko dana, Microsoft je platio pristojnu količinu dolara šestorici stručnjaka koji su pronašli 15 propusta u zadnjoj verziji Explorera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana