Microsoft dijeli Outlook besplatno

Telegraph.co.uk
Microsoft dijeli Outlook besplatno

Kompanija Microsoft je saopštila da će ubuduće korisnicima operativnog sistema Windows 8 nuditi besplatnu nadogradnju za servis Outlook.

Microsoftov popularani program za komunikaciju i elektronsku poštu Outlook je dugo vremena bio dostupan kao samostalni program ili kao sastavni dio skupog skupa programa u Office paketu, a kako bi poboljšala prodaju njihovog operativnog sistema Windows 8 kompanija je odlučila da besplatno dijeli Outlook korisnicima koji kupe njihove jeftinije tablete koji rade na Windows RT-u, uključujući i Surface.

Temi Reler, finansijska direktorka Microsofta je obznanila da će Outlook 213 R biti dostupan na Windows RT tabletima kao deo besplatne nadogradnje sistema Windows 8.1 krajem ove godine. To znači da ukoliko korisnici imaju Microsoft Surface ili neki drugi tablet koji je napravila neka od partnerskih kompanija Microsofta, uskoro će imati pristup svim alatima i aplikacijama iz Outlooka.

Microsoft je tom prilikom naglasio da je istraživanje kompanije Morgan Stanley pokazalo da 61% ljudi koji kupuju tablete smatraju Microsoft Office za najvažniji pojedinačni korisnički program.

Kompanija tvrdi da će poboljšanja za Windows 8.1 značajno unaprediti i Outlook, ističući da će nove opcije ubrzati komunikaciju, poboljšati pretragu po pojmovima i kretanje kroz kontakte i kalendar bez potrebe da se prebacuju na različite tabove.

Besplatna nadogradnja za Outlook, je je još jedan od noviteta koji je Microsoft ugradio u svoj novi operativni sistem, nakon što je prije nekoliko sedmica odlučio da u njega vrati "Start" dugme.

Nakon lansiranja operativnog sistema Windows 8 prošlog oktobra, kompanija je uklonila "Start" dugme, ali je nakon primjedbi korisnika rješila da ga vrati, kako bi pobljšala upotrebljivost softvera na uređajima osjetljivim na dodir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana