Radnicima "Tvitera" ukinut rad od kuće

GS/Agencije
Foto: Tanjug

NjUJORK- Novi vlasnik "Tvitera" Ilon Mask poslao je mejlove svojim radnicima prvi put kasno sinoć da ih pripremi za "teška vremena koja predstoje" i zabrani rad na daljinu osim ako on to lično ne odobri.

Mask je rekao da "ne postoji način da se uljepša poruka" o ekonomskim izgledima i kako će to uticati na kompaniju zavisnu od oglašavanja kao što je "Tviter", navodi se u mejlu. Nova pravila, koja odmah stupaju na snagu, predviđaju da zaposleni budu u kancelariji najmanje 40 sati nedeljno.

"Tviter" je pod Maskovim vođstvom gotovo dvije nedjelje, a za to vrijeme je otpustio polovinu radne snage i većinu izvršnog odjeljenja.

Takođe je eliminisao "dane odmora" iz kalendara zaposlenih "Tvitera", koji je bio slobodan dan u mjesecu za cijelu kompaniju uveden tokom perioda pandemije. Istek tog roka dao je još jedan znak Maskovog nestrpljenja prema postojećoj radnoj kulturi "Tvitera".

- Put koji je pred nama je naporan i zahtijevaće intenzivan rad za uspjeh - napisao je Mask.

U zasebnoj elektronskoj poruci, on je dodao da je "u narednih nekoliko dana apsolutni prioritet pronalaženje i suspendovanje svih verifikovanih botova/trolova/spama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana