Marketing budžet za OnePlus One je iznosio svega...

Technobuffalo.com
Marketing budžet za OnePlus One je iznosio svega...

Najbolji pametni telefoni koji se svake godine predstavljaju uglavnom dolaze i uz veliku marketinšku promociju koja je podjednako impresivna kao i njihove performanse i mogućnosti, međutim, postoje i izuzeci.

Kineska kompanija OnePlus nedavno je izjavila da je uspjela da proda 500.000 primjeraka svog One smartfona sa marketinškim budžetom od svega 300 dolara.

OnePlus One je svoju reputaciju uglavnom zaradio zahvaljujući zadovoljnim korisnicima i dobrim recenzijama i preporukama na društvenim sajtovima.

Skoro cjelokupan budžet potrošen je na Facebook oglase, ali ko-osnivač kompanije Karl Pej, dio uspjeha pripisuje i korisnicima željnim novih tehnologija.

„Otkrili smo da smo sada dosegli kritičnu masu korisnika. Oni nam sada pomažu da organski prenesemo informacije o Oneu dalje“, izjavio je Pej.

Prodaja ovog smartfona možda bi bila i veća da nije komplikovanog sistema pozivnica za kupovinu, međutim, Pej i tu vidi prednost.

Sistem slobodnog naručivanja bi mogao da dovede da maksimalne prodaje na samom početku, dok na ovaj način interesovanje javnosti samo raste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana