Marisa Mejer otpustila drugog čoveka Yahoo-a

BBC
Marisa Mejer otpustila drugog čoveka Yahoo-a

COO (Chief Operating Officer) ili "direktor operacija" kompanije Yahoo Enrike de Kastro neočekivano napušta svoju funkciju poslije samo godinu dana na novom poslu, saopštila je direktorka kompanije Marisa Mejer.

De Kastro se pridružio Yahoo-u u oktobru 2012. godine i to sa mjesta jednog od glavnih operativaca u Google-u. U trenutku dolaska na novi posao, bio je prvo veliko pojačanje koje je novi CEO Yahoo-a Marisa Mejer dovela iz svoje bivše kompanije. Njegov glavni posao bio je da nadgleda sve vezano za prodaju i da razvija odnose sa glavnim oglašivačima.

Yahoo je dolazak De Kastra smatrao toliko bitnim da je tokom svoje prve godine na novom poslu on na osnovu kompenzacija dobio više novca od Mejerove - 39 miliona dolara u odnosu na 36,6 miliona Mejerove.

Već mjesecima mogle su da se čuju glasine da se ovako nešto sprema. Stručnjaci su smatrali da je De Kastro bio pod velikim pritiskom da unapredi Yahoo u smisli atraktivnosti oglašivačima i često je zbog toga ulazio u sukobe sa Mejerovom.

U kratkom obavještenju, Marisa Mejer napisala je slijedeće: "Razmišljala sam i na kraju donijela tešku odluku da naš dosadašnji COO, Enrike de Kastro, napusti kompaniju. Cijenim njegov doprinos Yahoo-u i želim mu sve najbolje u budućim poslovima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana