“Majkrosoft” predstavio “Windows phone 8”

Agencije
“Majkrosoft” predstavio “Windows phone 8”

Vašington - Uređaji sa “Windows phone 8” operativnim sistemom predstavljaju najosobnije pametne telefone koje ste do sada imali prilike upoznali, prenose agencije.

Unikatan interfejs je doživio brojna poboljšanja pa se tako dimenzije dinamičnih pločica od sada mogu mijenjati od strane korisnika kako bi se interfejs telefona, u kombinaciji sa 20 dostupnih boja, prilagodio svakom korisniku ponaosob.

Među novostima koje tu je je i podrška za “Kid's corner”, koji korisnicima omogućava da kreiraju poseban ekran sa aplikacijama, igrama, muzikom i videom, kojima će moći pristupiti djeca, što znači da se više ne morate brinuti da li će vaša djeca izbrisati vaše poruke ili promijeniti određene postavke.

Tu je i “Rooms” podrška koja vam omogućava da sadržaje dijelite sa odabranim grupama ljudi koji imaju “Windows phone 8” uređaje.

Pored nabrojanog, ovaj “pametni” telefon donosi još veliki broj novosti kao što su NFC podrška, napredni Internet Explorer 10, nove mape za navigaciju, bežično dijeljenje datoteka među različitim uređajima, SkyDrive poboljšanja, napredne opcije za upravljanje uređajima koji će cijeniti poslovni korisnici.

“Majkrosoft” je objavio i dostupnost “Windows phone SDK 8.0”, skupa besplatnih alata za razvoj “Windows phone” aplikacija, koji pored “Visual studio” alata, uključuje i moćne emulatore kroz koje je moguće izvršiti kvalitetno testiranje aplikacija čak i bez upotrebe odgovarajućeg telefona.

Neposredno prije predstavljanja “Windows phone 8” platforme, “Majkrosoft” je omogućio i programerima iz BiH da izvrše direktnu registraciju odgovarajućeg “Dev center” računa, koji omogućava objavu besplatnih “Windows phone” aplikacija na “Windows store Njindonjs”.

Registracija na “Windows phone Dev center ” košta 99 američkih dolara te daje mogućnost otključavanja do “3 Windows phone uređaja” za potrebe lokalnog testiranja aplikacija, a ukoliko se odlučite na taj korak, do 7. novembra to možete učiniti po promotivnoj cijeni od svega 8 dolara.

Studenti u BiH na fakultetima koji imaju aktivnu “DreamSpark” pretplatu, mogu aktivirati “Windows phone Dev center” račun besplatno.

Na “Windows phone store”, koji trenutno broji preko 120.000 aplikacija, moguće je pronaći i pregršt domaćih aplikacija, među kojima su i aplikacije za najpopularnije bh. portale i servise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana