Microsoft planira da unaprijedi "Phone Link”

GS
Foto: X.com

Majkrosoft planira da unaprijedi svoju aplikaciju "Phone Link" sa novom funkcijom koja omogućava korisnicima da izdvajaju tekst sa fotografija sinhronizovanih sa Android uređaja. Ova funkcija je trenutno dostupna u verziji "Preview Insider" i uskoro će biti dostupna svim korisnicima.

"Phone Link", poznat kao Link to Vindovs, omogućava korisnicima da sinhronizuju pozive, poruke, obaveštenja i slike sa Android telefona na Vindovs računare. Takođe, omogućava kastovanje cijelog telefona na računar. Iako funkcioniše i sa iOS uređajima, njegova funkcionalnost je ograničena na sinhronizaciju obaveštenja, poruka i poziva putem Blututa.

Nedavna nadogradnja "Phone Link" donosi mogućnost izdvajanja teksta direktno iz aplikacije, čime se olakšava proces koji je ranije zahtevao korišćenje Vindovs Sniping Tul. Nova funkcija omogućava brže i jednostavnije izdvajanje teksta sa fotografija bez dodatnih koraka.

Tokom testiranja, optičko prepoznavanje znakova (OCR) pokazalo se kao solidno rješenje, iako sa nešto većim brojem grešaka u poređenju sa sličnim alatima koje nude Samsung i Epl. Za duže tekstove, preporučuje se korišćenje opcije kopiranja i lepljenja između uređaja, što omogućava jednostavniji prenos teksta sa telefona na računar, prenosi Telegraf.

Ova funkcija je trenutno dostupna u verziji "Phone Link" 1.24051.91.0 i testirana je u "Insider Previes Bild" 22635.3646. Majkrosoft planira da je uskoro učini dostupnom svim korisnicima, čime će dodatno unaprediti integraciju između Android telefona i Vindovs računara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana