Majkrosoft: Korišćenje AI poboljšava rad i štedi vrijeme zaposlenih

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Zaposleni koji se bave sajber bezbjednošću, razvojem proizvoda, prodajom, tehničkom podrškom, marketingom i odnosima s javnošću najviše vremena dnevno uštede korišćenjem vještačke inteligencije, pokazuju rezultati istraživanja kompanije Majkrosoft.

Prema istraživanju o profesijama koje trenutno imaju najviše koristi od upotrebe vještačke inteligencije u vidu poboljšanja njihovog rada na svakodnevnim zadacima, korišćenje AI nudi priliku za inovaciju, smanjuje količinu ponavljajućih poslova i omogućava informisanije i brže donošenje odluka, saopštili su iz kompanije.

Istraživanje je pokazalo da kada korisnici alata vještačke inteligencije prepoznaju uštedu vremena od 11 minuta dnevno, počinju da uviđaju njenu vrijednost i da stvaraju naviku korišćenja.

Više od polovine mladih uključenih u istraživanje istaklo je da su nove tehnologije ključne za njihove odluke o karijeri, što ukazuje da će u bliskoj budućnosti AI vještine i pristup tim vještinama biti ključni za privlačenje i zadržavanje najboljih talenata.

Direktor kompanije Microsoft Adriatica Kalin Dimtčev naglasio je da vještačka inteligencija nastavlja da oblikuje industrije i redefiniše način na koji se razmišlja o tehnologiji, ali i da se uprkos tome što se lako prepoznaju njene vrijednosti, nema formalne strategije primjene vještačke inteligencije u organizacijama, što dovodi do toga da zaposleni koriste lične AI alate i može ugroziti sigurnost i privatnost.

 "Za kompanije je ključno da implementiraju standardizovane AI alate spremne za korišćenje u radnom okruženju i ponude trening za zaposlene kako bi osigurale sigurno i učinkovito korišćenje vještačke inteligencije", rekao je Dimtčev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana