LG gedžeti u polju fitnes tehnologije

Agencije
LG gedžeti u polju fitnes tehnologije

Kompanija LG Elektronics je predstavila LG Lifeband Touch narukvicu i LG Heart Rate slušalice, dva proizvoda koji obilježavaju proboj ove kompanije u polje fitnes tehnologije.

Kompanija LG Elektronics je predstavila LG Lifeband Touch narukvicu i LG Heart Rate slušalice, dva proizvoda koji obilježavaju proboj ove kompanije u polje fitnes tehnologije. Ovi gedžeti objedinjuju komforni dizajn i kompatibilnost sa drugim uređajima, zahvaljujući čemu možete jednostavno pratiti stanje vašeg organizma dok se bavite fizičkim aktivnostima, pišu Novosti.

Lifeband Touch posjeduje minimalistički izgled, pogodan za udoban dizajn i kompatibilan je sa monitorima srčanog rada (HRM), kao i sa mobilnim telefonima. Istovremeno, inovativne Heart Rate slušalice sa mjeračem srčanog rada, uz jedinstveni dizajn sa dvostrukom funkcionalnošću, nude ugodan način za korisnike da mjere svoj puls dok vježbaju.

Oba uređaja su dizajnirana da pomognu korisnicima da preuzmu veću kontrolu nad sopstvenim zdravljem. Povezani sa mobilnim telefonima (sa Android i iOS operativnim sistemima), mogu prenijeti podatke na intuitivnu LG Fitness aplikaciju, ili na brojne druge aplikacije, poput MyFitnessPal, Runkeeper ili MapMyFitness.

Lifeband Touch narukvica posjeduje OLED panel osjetljiv na dodir koji prikazuje vrijeme, biometrijske podatke, dolazne pozive i muzičke komande. Ugrađeni akcelerometar i altimetar precizno mjere ključne indikatore, kao što su razdaljina, brzina, broj koraka, utrošene kalorije i projektovana brzina.

Projektovan da bude lagan i jednostavan za upotrebu, ovaj uređaj sadrži jedinstveni algoritam osjetljiv na pokrete koji automatski pokreće displej kada se zglob rotira. LG Heart Rate slušalice imaju PerforTek tehnologiju sa senzorima koja mjeri signale protoka krvi iz unutrašnjih dijelova uha, kako bi prikupili tačne biometrijske podatke kao što su srčani rad i maksimalnu potrošnju kiseonika (VO2 ma). Kao uređaj za neprekidno mjerenje srčanog rada, PerformTek se pokazao pouzdanim tokom rigorozne fizičke aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana