Kome treba auto čija popravka košta 700.000 evra?

Agencije
Kome treba auto čija popravka košta 700.000 evra?

Sa početnom cijenom od preko milion evra, Bugatti Veyron spada među najskuplje automobile na tržištu, ali se poneki primjerak može nabaviti i znatno jeftinije.

Veyron koji je oštećen u jednom udesu moguće je kupiti na internet aukciji za manje od 200.000 evra, a procjenjuje se da će potencijalni kupac morati da izdvoji oko 700 hiljada evra da bi automobil ponovo osposobio za vožnju.

Bivši vlasnik ovog Veyrona doživio je u aprilu saobraćajnu nesreću u Austriji kada je na vlažnom putu izgubio kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i sletio niz strminu dugu 40 metara.

Vozač je prošao samo sa lakšim povredama, ali Veyron nije bio te sreće, pa je osiguravajuća kuća procenila da je automobil u udesu pretrpeo totalnu štetu i isplatila vlasniku odštetu.

U pokušaju da izvuče dio novca, švajcarski osiguravač ponudio je vozilo na prodaju putem internet aukcije, gdje je na nadmetanju dostignuta cijena od 190 hiljada evra.

Osiguravajuća kuća navela je u oglasu da je Veyron proizveden 2008, da je prešao 32.000 km i da je njegova kataloška cijena 1,4 miliona evra. Riječ je o verziji sa motorom od 1001 ks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana