Kako rade Gugl naočari?

Agencije
Kako rade Gugl naočari?

Pronalazak Gugl naočara se već smatra početkom tehnološke revolucije, ali do sada nije bilo sasvim jasno kako naočari iz Gugla funkcionišu. Njemački dizajner Martin Misfelt je odlučio da razjasni nedoumice povodom funckionisanja ovog tehnološkog remek-djela, prenose agencije.

Gugl naočari u sebi sadrže sve ključne funkcije i odlike današnjih kompjutera i smartfonova poput telefona, kamere, internet konekcije i GPS-a u laganom kućištu idealnih dimenzija.

- Glavna funkcija Gugl naočara se zasniva na minijaturnom projektoru koji izbacuje sliku u pametnu prizmu koja fokusira datu sliku ili informaciju direktno na mrežnjaču oka korisnika - objašnjava Misfelt.

U zavisnosti od toga kako nosimo naočari, projektovana slika će se pojaviti ili u gornjem desnom uglu našeg vidnog polja ili pak u sredini, a pošto je prizma, ali i projekcija na njoj transparentna, ona neće smetati vidu.

Gugl naočari će se u prodaji naći krajem ove godine, ali će u prvom periodu biti ograničena na odabranu grupu korisnika, kako bi se istražile prednosti i mane cijelog projekta.

Očekuje se cijena oko 1.000 evra, nakon što postanu dostupne široj javnosti.

Na projektu se i dalje radi pa Gugl trenutno prilagođava naočari ljudima koji već nose pomagala za vid bilo koje vrste.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana