Jutjub tiho testira prikazivanje pet reklama, umjesto dvije: Nema preskakanja

GS/Agencije
Foto: Ilustracija

Jutjub je tiho implementirao novi format reklama počevši od septembra 2022.

Korisnici Jutjuba koji nisu pretplaćeni na Jutjub Premium sada će dobijati do pet reklama koje ne mogu da preskoče, prije nego što video uopšte počne.

Vijest je izbila kada je nekoliko korisnika Jutjuba počelo da se žali na Tviteru i Reditu da su dobijali pet reklama umjesto dvije, prije nego što su mogli da pogledaju svoj Jutjub video.

Ovo je, očigledno, izazvalo bijes među korisnicima jedne od najpopularnijih platformi na internetu.

U vezi sa tim, Jutjub je izdao zvaničan odgovor na Tviteru u kome je priznao situaciju i naveo da bi se novi "fenomen" od 5 reklama mogao događati korisnicima Jutjuba kojima izlaze određeni formati reklama poznati kao " bamper oglasi". Kako je Jutjub objasnio, ovi oglasi su kratki, obično traju oko 6 sekundi i ne mogu se preskočiti.

Trenutna situacija je takva da ove "bamper oglase" ne dobijaju svi korisnici platforme, tako da izgleda da Jutjub trenutno testira novi format među izabranom grupom korisnika. Za sada, većina dobija još uvek samo dvije reklame, prije nego što njihov video počne, ali nije poznato da li će promjena od pet reklama uskoro biti uvedena za sve korisnike Jutjub koji nisu pretplaćeni na Premium.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana