iPhone 5S i iPad 5 stižu ove godine?

Wired
iPhone 5S i iPad 5 stižu ove godine?

Prošla su svega tri mjeseca od kada je predstavljena četvrta generacija iPada, i čini se da je sada pravi trenutak za glasine da je već na putu i peta generacija, kao i novi iPhone.

Džeremi Horovic, sa sajta iLongue dobio je priliku da vidi uređaj koji bi trebalo da bude redizajnirana peta generacija iPada, piše Wired.

Uređaj dijeli skoro identičan dizajnerski pristup viđen na iPhoneu 5 i iPadu mini – veliki ekran i minimalan prostor sa strane ekrana za kameru i „home” dugme.

Iako su pojedini analitičari očekivali njegovo predstavljanje u martu, Horovic misli da je oktobar vjerovatniji s obzirom na stanje dizajna i potrebnog procesa proizvodnje.

Novi iPad mogao bi da ima IGZO Sharpov displej, a nagađalo se da će i iPad mini imati identičan displej koji obećava znatno bolje osvjetljenje i manju potrošnju baterije.

U 2013. se očekuje i iPhone 5S, što i nije toliko neočekivano. Novi iPhone trebalo bi da izgleda poput prethodnika samo sa većim zadnjim blicem, dok bi pri izradi kučišta trebalo da budu korišćeni nešto jeftiniji materijali.

Ovo bi trebalo da pomogne Appleu da se uređaj probije na tržišta u razvoju gdje je prodaja iPhonea bila loša zbog njegove cijene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana