iPhone 5S će kasniti zbog nove funkcije skeniranja prsta

Agencije
iPhone 5S će kasniti zbog nove funkcije skeniranja prsta

Izvor iz Tajvana je otkrio da je Apple tražio zaštitni materijal za senzor koji ne bi ometao njegov rad i da je to prouzrokovalo kašnjenje, prenose agencije.

Premijera iPhone 5S  bi mogla da bude odložena čak za jun jer je došlo do problema sa novom funkcijom skeniranja prsta korisnika koju je Apple uveo kao zamjenu za zaštitni sistem na dosadašnjim modelima koji je zahtijevao ukucavanje šifre.

Izvor iz Tajvana je otkrio da je Apple tražio zaštitni materijal za senzor koji ne bi ometao njegov rad i da je to prouzrokovalo kašnjenje.

Pored predstojećeg 5S modela, priča se o tome da Apple razvija i jeftiniji model telefona za kinesko i indijsko tržište, a i taj model će se vjerovatno pojaviti u junu.

Oba telefona će imati isti četvoroinčni displej, ali jeftinija varijanta vjerovatno neće imati novu funkciju prepoznavanja otiska prsta, a i kućište će biti napravljeno od jeftinije plastike.

Pretpostavlja se da će se senzor za prepoznavanje otiska nalaziti ispod "home" dugmeta, a ova inovacija je samo jedan u nizu koraka koji Apple preduzima kako bi pokušao da se odbrani od nasrtljive konkurencije, prije svega Samsunga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana