Iphone 16 razočarao veliki broj korisnika

GS
Foto: X.com

Apple korisnici u velikoj mjeri razmišljaju da propuste prelazak na Ajfon 16, zbog visoke cijene i minimalnih promjena u funkcijama, uprkos zadržavanju nepromijenjenog iznosa kao i u slučaju prethodne Ajfon generacije.

Nova generacija Ajfon 16 serije biće lansirana u septembru. Američki sajt za prodaju polovnih uređaja, Sellcell sproveo je anketu na više od 2.000 korisnika Ajfona o njihovoj spremnosti da pređu na novi model. Iako je čak 60% korisnika izrazilo namjeru da pređu na novi telefon, 40% njih nema planove da kupi Ajfon 16 seriju.

Među korisnicima koji ne planiraju da kupe Ajfon 16 seriju, glavni razlog je cijena. Čak 34,2% njih je reklo da je novi Ajfon preskup i da ga ne mogu priuštiti. Drugi razlog, za 34,1% ispitanika je želja da nastave da koriste svoje postojeće telefone.

Još 12,8% ne želi da nadogradi jer im je telefon još uvek pod ugovorom. Dodatnih 5,5% smatra da nema mnogo razlike u funkcijama i specifikacijama svake nove generacije Ajfona, pa nema ni potrebe za prelazak na Ajfon 16 seriju, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana