iPad Pro mogao bi da bude nešto više od velikog iPada

Cnet
iPad Pro mogao bi da bude nešto više od velikog iPada

Brojni izvještaji ukazuju na to da bismo u 2014. mogli da vidimo veći iPad, a jedan analitičar pokušava da nam da uvid u to šta Apple sprema.

Ukoliko su podaci koji dolaze od kompanija koje prave komponente za Apple tačni, iPad Pro mogao bi da sjedini MacBook Air sa iPadom.

Analitičar kompanije Evercore Partners, Patrik Vang misli da je ovo vrlo vjerovatno:

„Dolazak se očekuje na jesen 2014. godine. U pitanju je najverovatnije iPad sa ekranom dijagonale 12 inča sa A8 čipom što bi proširilo ARM-ov doseg. Ovo bi trebalo da transformiše tradicionalno tržište notbukova. Mislim da bi trebalo da očekujemo 2 u 1 hibrid poput Microsoftovog Surfacea".

Vang takođe skreće pažnju na Appleovu pretnju Intelu pošto bi sa dolaskom novog hibrida trebalo i da očekujemo i Appleov novi quad core A8 procesor koji bi mogao da znatno oslabi Intelovu poziciju kada su čipovi u pitanju.

Lista materijala pokazuje da cijena procesora u najskupljem iPadu Air čini svega 4 odsto ukupne cijene proizvodnje uređaja, što je u velikom kontrastu sa MacBookovim Intelovim čipom koji čini 22 odsto ukupne cijene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana