Ilon Mask otjerao ptičicu – stigao je X

Tanjug
Ilon Mask otjerao ptičicu – stigao je X

SAN FRANCISKO - Vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask danas je predstavio novi logo te društvene platforme, bijeli znak "X" na crnoj pozadini, koji treba da zamijeni poznati simbol plave ptice.

Mask i šefica Tvitera Linda Jakarino su odvojeno na toj društvenoj mreži objavili logotip "X", projektovan na zgradu kompanije „Tviter“ u San Francisku, prenosi Rojters.

Na pitanje jednog od korisnika kako će se sada zvati objave na Tviteru poznate kao tvitovi, Mask je odgovorio: "Iksovi" ("x's").

Zvanična stranica „Tvitera“ na ovoj platformi je promijenjena na "X", ali stranica x.com nije aktivna.

-Uskoro ćemo se oprostiti od brenda „Tviter“ i postepeno, od svih ptica - saopštio je Mask juče na toj društvenoj mreži.

On je tom prilikom rekao da želi da promijeni logo „Tvitera“ i pitao milione svojih pratilica da li bi im se svidela promjena boje pozadine sajta iz plave u crnu.

- X je budućnost neograničenih interakcija... globalno tržište za ideje, robu, usluge i mogućnosti  - objavila je juče Linda Jakarino na „Tviteru“.

Originalni logo „Tvitera“, plava ptica, je dizajniran 2012. godine, a još može da se vidi na ovoj platformi, navodi britanska agencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana