Igra Final Fantasy XIV sljedeće godine stiže na Xbox

GS
Igra Final Fantasy XIV sljedeće godine stiže na Xbox

Razvojni tim Developer Square Enix je zvanično potvrdio da će igra Final Fantasy XIV konačno stići na konzole Xbox, a to će se dogoditi naredne godine.

Oni koji posjeduju konzole Xbox Series X i S moći će igrati igru Final Fantasy XIV od proljeća 2024. godine. 

Baš kao i verzija za PS5, igra će i u slučaju Xbox Series X podržavati 4K vizuale te će imati brže vrijeme loadinga. Još uvijek nije jasno da li će biti poboljšanja pripremljenih samo za Xbox.

Microsoft odavno želi dodati Final Fantasy igre u svoj katalog. Godine 2019. je uvrstio naslove u svoj Game Pass koji su uključivali izdanja od VII do XV, ali ne i XIV, tako da su korisnici ostali bez aktivnog MMO-a. Igra je debitovala na konzoli PlayStation 3 i PiSiju još 2013. godine, potom se pojavila na PlayStation 4 (2014.), Maku (2015) i PlayStation 5 (2021).

Namjera je jasna, jer Final Fantasy XIV pomaže u okupljanju ljubitelja serijala, posebno onih koji su izostavljeni zbog ekskluzivnosti XVI igre za PS5. Cilj je doprijeti i do japanskih gejmera te JRPG entuzijasta.

Xbox se mučio u Japanu u velikoj mjeri zbog toga što je veći dio lokalnih studija preskočio ovu platformu u korist domaćih konzola iz Nintenda i Sonija. 

Ova igra neće iznenada promijeniti sreću Microsoft-a, no ipak će eliminisati barijeru za neke gejmere.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana