Huawei predstavio Ascend Mate 7

B92
Huawei predstavio Ascend Mate 7

Kineska kompanija i dalje je u velikoj mjeri u sijenci drugih proizvođača kao što su Samsung, Sony, Apple i HTC. Međutim, Huawei se nada da bi Ascend P7 i upravo predstavljeni Ascend Mate 7 mogli da promene stvari u njenu korist, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da kompanija ove godine želi da proda 80 miliona jedinica.

Huawei je već izvjesno vrijeme poznat po budžetnim uređajima koji nude povoljne performanse po nižoj cijeni od konkurentske, ali bi Mate 7 mogao da predstavlja najozbiljniji korak napred ka tržištu premijum uređaja.

Kompanija tvrdi da sistem čitanja otisaka prstiju radi znatno bolje od konkurencije, da se podaci čuvaju na posebnom čipu uz poseban sistem enkripcije, da nudi čitanje otisaka od 360 stepeni kao i da senzor reaguje na prost dodir prsta.

"Posjedujemo dovoljno znanja i resursa kako bismo napravili bolji telefon čije će performanse biti bolje i čija će baterija trajati duže od konkurencije, i to sve zahvaljujući resursima koje imamo na raspolaganju. Nadamo se da ćemo uspijeti da se približimo konzumentima kao i da će oni znati da prepoznaju Huawei", izjavio je Ričard Ju, direktor u kompaniji Huawei.

Huawei Ascend Mate 7 dolazi sa velikim ekranom od 6 inča, rezolucije 1.080 h 1.920 piksela, a tu je i čitač otisaka prstiju sa zadnje strane uređaja koji u velikoj mjeri oblikom i dizajnom podseća na HTC-ov model One Max, što uopšte nije loša stvar.

"Korisnici žele velike ekrane a naš je znatno veći od onoga što konkurencija nudi i pritom dolazi sa skoro nevidljivim ivicama. Takođe smo odlučili da korisnicima pružimo premijum osjećaj koji nudi kućište od metala kao i vrhunska završna obrada, čak je i dugme od metala. Mali detalji su ključni za ovaj premijum osjećaj. Izabrali smo najteži put da stignemo do vrha", tvrdi Ju.

FHD ekran ove veličine zahtjeva i ozbiljnu bateriju koja će mu pružati potrebnu energiju, tako da se Huawei odlučio za poprilično veliku 4.100mAh bateriju koja bi trebalo da zadovolji potrebe korisnika kao i kompanijin octa core 1.8GHz Karin 925 procesor (4 dž 1.8GHz A15 i 4 x 1.3GHz A7 jezgara) i Mali T628 GPU sa i3 koprocesorom.

 

Ascend Mate 7 dolazi i sa 3GB RAM-a i 16GB interne memorije, a tu je i zadnja kamera od 13MP koja koristi četvrtu generaciju Sony-jevog F2.0 senzora.

Sve ovo nalazi se unutar kućišta debljine 3.28mm koje je zaobljeno radi lakšeg držanja i upotrebe uređaja i koje nudi mogućnost korišćenja dvije SIM kartice - Micro SIM i Nano SIM/MicroSD koje rade na 4G .

Ju je takođe napomenuo da telefon posjeduje i dvije antene, smještene na vrhu i dnu telefona, kao i NFC koji bez problema funkcioniše u metalnom kućištu.

Ascend Mate 7 prodavaće se u dvije verzije. Standardna sa 2GB RAM memorije i sa 16GB interne memorije prodavaće se po cijeni od 499 evra. Verzija sa 3GB RAM-a i 32GB interne memorije koštaće 599 evra.

S obzirom na to kolika je veličina ekrana i kakve su performance telefona, Mate 7 mogao bi da se namjeri na Note 4 kao nešto jeftinija, ali podjednako sposobna alternativa.

Svjetlo dana ugledao je Huawei Ascend G7 kao i Ascend P7 sa displejem od safira i ramom od ružinog zlata kao i zadnjom stranom napravljenom od keramike, izuzetno otporne na grebanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana