Huavej odgovorio na izazov Epla

Tanjug
Huavej odgovorio na izazov Epla

ŠENŽEN - Kineska kompanija Huavej je danas predstavila prvi komercijalni pametni na svijetu sa dva preklopa "Mate XT" i to samo nekoliko sati nakon što je konkurentski Epl predstavio novi ajfon 16 i prateće proizvode.

Firmi iz Šenžena je bilo potrebno pet godina da razvije takozvani trostruki telefon kojim želi da dominira na tržištu premijum uređaja, a njegova početna cijena iznosi 19.999 kineskih juana, odnosno oko 2.563 evra, prenosi Blumberg.

U pitanju je pametni telefon sa tri OLED ekrana koji može da se razvije u režim tableta sa dijagonalom od 10 inča.

Debljina uređaja u rasklopljenom stanju iznosi samo 3,6 milimetara.

Izvršni direktor odjeljenja za potrošačku i automobilsku tehnologiju kompanije Huavej Ričard Ju je ranije rekao da je firma ovim proizvodom uspjela da "pretvori naučnu fantastiku u stvarnost".

Telefon "Mate XT" je na raspolaganju potrošačima u crvenoj i crnoj boji i sa tri različita kapaciteta skladišta, a cijena uređaja se kreće u rasponu od 2.563 do 3.053 evra.

Epl predstavio Ajfon 16

Kako se navodi na veb stranici firme Huavej, najnoviji uređaj "Mate XT" je već naručilo više od 3,5 miliona ljudi.

Huavej je na udaru američkih sankcija koje mu onemogućile pristup najmodernijim poluprovodnicima, ali je uprkos tome uspio da razvije proizvode sa zavidnim performansima.

Prošle godine, kineska tehnološka firma objavila je novi telefon "Mate 60" koji je sadržao prilično napredan čip Kirin, što je iznenadilo kreatore politike u Vašingtonu i  tehnološke stručnjake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana