HTC razmišlja o tržištu pametnih satova i tableta

Agencije
HTC razmišlja o tržištu pametnih satova i tableta

HTC-u očajnički treba uspjeh uslijed sve većih finansijskih problema u kojima se kompanija nalazi. Jedno od potencijalnih rješenja moglo bi da bude širenje posla na tržište pametnih satova i tableta.

Izvršni direktor kompanije Piter Čou nagovjestio je da bi kompanija zaista mogla da uđe na tržište pametnih satova i tableta.

A kako se čini, HTC je zapravo 2004. godine radio na pametnom satu sa Microsoftom.

Jedan od članova borda direktora kompanije, Šer Vang, je tom prilikom dodala da će kada se HTC tablet bude pojavio on biti „lijep i opasan po konkurenciju".

A nakon predstavljanja najnovijeg premijum uređaja, modela HTC One Max, direktor marketinga kompanije, Džef Gordon, objavio je saopštenje u vezi sa HTC-ovom strategijom proizvodnje smartfona.

„HTC neće napraviti nagli prelaz i postati proizvođač pristupačnih smartfona. Takmičenje sa Huawijem, ZTE-om i eventualno Amazonom za mali profit je izgubljena bitka", stoji u saopštenju.

Kompanija će u budućnosti pokušati da se fokusira na premijum uređaje tako stvarajući konkurenciju Samsungu i Appleu, koji su trenutno vodeći proizvođači smartfona na svijetu.

Iako se ovo može učiniti kao izuzetno ambiciozan plan, biće zanimljivo vidjeti šta sve HTC ima u rukavu u narednom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana