Hakeri definitivno savladali PS2

Agencije
Hakeri definitivno savladali PS2

Sony je definitivno izgubio borbu sa hakerima i moraće da se pomiri sa time da će igranje piratizovanih igara na Playstationu 3 biti uobičajena stvar.

Kako prenosi BBC, grupa hakera koja se naziva "Tri Musketara" došla je u posjed LV0 ključa za dekripciju, koji im je omogućio da preuzmu potpunu kontrolu nad konzolom.

Odmah je objavljen i poseban "firmver" koji osim što u potpunosti "otvara" PS2, drastično otežava posao zvaničnim zakrpama da popune bezbednosne rupe. Naime, uz LV0 ključ bilo kakva dodatna zaštita koja stigne može biti lako probijena.

Inače, PS2 je prvi put ozbiljnije hakovan prije dve godine, ali je Sony uspio da se serijom "zakrpa" izbori sa problemom. Ovog puta, čini se, neće ići tako lako.

"Musketari" su saopštili i da nisu imali namjeru da javno objave svoje otkriće, ali su reagovali "jer su neke hakerske grupe takođe došle u posjed LV0 ključa, na čemu su željele da zarade".

"Ovo nikada ne bi ugledalo svijetlost dana, ali smo prinuđeni da objavimo ono što smo uradili jer se bojimo da će drugi ljudi pokušati da iskoriste naš rad kako bi se okoristili", saopštila je grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana