Gugl sprema lov na Tviter

Agencije
Gugl sprema lov na Tviter

Njujork - "Gugl" se sprema da kupi društvenu mrežu "Tviter", što bi bio odgovor na "Majkrosoftovo" preuzimanje "LinkedIna", procjenjuje Sakso banka.

Investitorima je primamljiva pomisao da bi "Tviter" mogao doživjeti istu sudbinu kao "LinkedIn", što pokazuje i skok cijene njegovih akcija.

Dugoročno gledano, navode stručnjaci, "Majkrosoftova" akvizicija "LinkedIna" ima smisla, jer će on biti jedna od tri glavne svjetske stranice za poslovno umrežavanje potencijalnih poslodavaca sa zaposlenima. "Majkrosoft" će povećati broj svojih korisnika za približno 435 miliona aktivnih korisnika "LinkedIna".

Stručnjaci navode kako je teško zamisliti "Tviter" kao samostalnu kompaniju s obzirom na dominaciju "Fejsbuka" sa više od 1,4 milijarde korisnika. "Tviter" još značajno zaostaje sa približno 350 miliona korisnika. Tokom posljednjih nekoliko kvartala "Tviter" je uspio značajno da poveća profitabilnost i novčani tok i to je razlog zašto ulagači očekuju rast cijene akcija.

"Gugl" se nameće kao najbolje rješenje među potencijalnim kupcima "Tvitera", jer do sada nije uspio da se nametne u dijelu poslovanja sa društvenim mrežama. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana