Goosle.me – vrijeme je za guslanje

Agencije
Goosle.me – vrijeme je za guslanje

Novi crnogorski pretraživač nedavno je počeo sa radom, a osim ozbiljne polazne ideje pažnju je privukao i originalnim nazivom - “Goosle.me”.

Osim neobičnog naziva, portal “Goosle” ima i neobičan naziv za pretragu, pa je tako popularno “guglanje” (pretraga na sajtu “Google”) zamjenjeno guslanjem odnosno “gooslanjem”.

Kako prenose podgorički mediji, “Goosle” je naziv sajta čija je svrha “borba protiv kolektivne amnezije”, a namjenjen je opštem interesu građana Crne Gore.

Uprkos šaljivom nazivu koji asocira na tradicionalni instrument gusle, portal je osnovan sa veoma ozbiljnom namjerom. On će predstavljati svojevrsnu arhivu dokumenata koja svjedoče o djelima i prošlosti brojnih ličnosti iz svijeta politike, koji su krojili sudbinu te zemlje posljednjih nekoliko decenija.

Na njemu će svi zainteresovani novinari (i građani) biti u mogućnosti da nađu relevantnu dokumentarnu građu, dok će mediji moći da šalju informacije i dokumente od opšteg interesa kojima raspolažu, a koje će u ovoj bazi biti čuvane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana