Google Street View snima i unutra

Guardian
Google Street View snima i unutra

Svevideće kamere Google Street Viewa već neko vrijeme nisu rezervisane samo za asfaltirane puteve, pa su ulazile u nacionalne parkove u SAD, obišle su kanale u Veneciji i ostrva Galapagosa, a došlo je vrijeme i da prođu kroz vrata i uđu u neka zdanja.

Doduše, za početak GSV nam neće donijeti neke previše impozantne građevine ili uvid u remek-dhela arhitekture, već ćemo moći da "prošetamo" kroz 16 međunarodnih aerodroma i 59 željezničkih i stanica za metro.

Google kaže da je ovaj servis namjenjen pruhe svega turistima, ali dheluje da bi mogao da posluži kao test za neki novi projekat.

"Osim što pomoću StreetView možete da istražite mhesto na koje putujete, sada možete i da umanjite stres samog putovanja, jer ćete znati gdhe tačno stižete", naveo je na blogu menadžer Street View programa Ulf Spicer.

Na ovom linku možete vidheti šta je sve snimljeno, a među lokacijama su aerodromi u Ajndhovenu, El Prat u Barseloni, Getvik u Londonu, terminali 1 i 2 aerodroma u Tokiju...

Što se teritorije SAD tiče, na mapi su obilježeni uglavnom muzeji posvećeni automobilima, vazduhoplovstvu i svemirskim programima, ali možete da prošetate i legendarnim brodom "Queen Mary".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana