Google pretraga uvodu najveću promjenu ikada

GS
Foto: X.com

Prema najnovijim izvještajima sa portala Fast Technology, Google je uveo značajne promjene u svom pristupu indeksiranju sadržaja na internetu. Google više neće automatski indeksirati novi sadržaj kako bi se izbjegla pojava velike količine niskokvalitetnog sadržaja.

Vinsent Šmalbah, poznati tehnološki novinar, izjavio je da Google sada selektivnije pristupa indeksiranju sadržaja. Ova promjena je odgovor na sve veći problem niskokvalitetnog sadržaja i izazove sa optimizacijom za pretraživače (SEO).

U prošlosti, Google je bio posvećen indeksiranju cjelokupnog interneta, ali sa eksplozivnim rastom sadržaja, mreža je bila preplavljena niskokvalitetnim materijalom. Uz porast sadržaja generisanog vještačkom inteligencijom, Google se suočava sa izazovom razlikovanja visokokvalitetnog sadržaja od onog koji je generisan mašinom, zbog čega je morao da preispita svoju strategiju indeksiranja.

Novi pristup podrazumijeva da Google sada neće automatski indeksirati sadržaj, već će to činiti samo kada procijeni da je sadržaj zaista važan.

Sadržaj mora biti dovoljno nov ili popunjavati određenu prazninu; nije dovoljno da nije široko prijavljen.

Visokokvalitetni sajtovi u specifičnim oblastima će imati više indeksiranog sadržaja.

Poznati sajtovi će imati više indeksiranog sadržaja, dok će manji, manje poznati sajtovi ili blogovi biti pod strožijom kontrolom.

Kako bi izbjegao propuštanje važnih vijesti ili ažuriranja, Google će privremeno indeksirati novi sadržaj, ali to ne znači da će sadržaj ostati indeksiran dugoročno. Privremeno indeksiranje ne znači nužno da Google smatra sadržaj vrijednim.

Ove promjene ukazuju na to da Google pokušava da balansira između obimnog indeksiranja i očuvanja kvaliteta informacija koje pruža svojim korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana