Google počeo da pušta Android 15

GS
Google počeo da pušta Android 15

Malo su čekali oni sa Piksel telefonima, ali Gugl je konačno počeo da pušta Android 15 na uređaje koji ispunjavaju uslove.

Kao i uvijek, Piksel uređaji su prvi koji dobijaju pristup Androidu 15. Piksel 9 linija je debitovala u avgustu i mada Gugl obično primjenjuje veliko ažuriranje OS zajedno sa svojim najnovijim vodećim telefonima, ovog puta to nije bio slučaj. 

Bezbjednost i privatnost su glavne tačke fokusa za Android 15. Gugl kaže da Teft detekšn Lok koristi vještačku inteligenciju kako bi zaštitio vaše podatke u slučaju krađe, a tu su i dodatni slojevi autentifikacije u slučaju uklanjanja SIM kartice, kao i isključivanje Fajnd maj divajs opcije.

Moći ćete da podesite privatni prostor u Androidu 15 tamo gdje hoćete da ubacite osjetljive aplikacije, a ostale nove funkcije uključuju jednostavne načine za pinovanje taksbara na sklopive telefone i tablete radi lakšeg pristupa.

Moći ćete da i da sačuvate kombinacije aplikacija kao ikonice na početnom ekranu i otvorite ih jednim dodirom, što bi trebalo da olakša kretanje datoteka između, recimo, aplikacija Gugl Drajv i Gmail.

Gugl otvara više opcija kamere za aplikacije trećih strana, kao što je detaljnija kontrola nad blicem, a moći ćete i da se prijavite u aplikacije koje koriste Paski jednim dodirom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana