Google mora da ukloni misterioznu baržu

Agencije
Google mora da ukloni misterioznu baržu

Google će morati da odveže svoju baržu i ukloni je iz zaliva San Franciska, jer nema uredne papire, saopštile su državne vlasti u Kaliforniji.

Izvršni direktor Komisije za očuvanje i razvoj zaliva Leri Goldzbend rekao je da Google nije dobio odobrenje za izgradnju, kao i da je Komisija dobila brojne žalbe zbog spornog plovila.

"Moraju da ga pomjere", rekao je Goldzband za AP, dok su iz Googlea saopštili da su "dobili pismo od nadležnih i da ga trenutno razmatraju".

Barže IT giganta (druga je u Portlandu) privukle su mnogo pažnje posljednjih mjeseci, prije svega zbog toga što njihova namjena nikada nije detaljno objašnjena.

Pojavile su se tvrdnje da je u pitanju rješenje Googlea za data centre, zatim navodi da su pitanju veliki WiFi odašiljači, priče o tome da će to biti poslovni prostor ili mesjta gdje bi Google organizovao prijeme i žurke, a bilo je čak i raznih teorija zavjere.

Google nije previše smirio prašinu kada je saopštio da "kompanija istražuje mogućnosti da na vodi ima interaktivne nastavne centre".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana