Google Chrome sprema veliku promjenu

GS
Foto: Ilustracija

Gugl Hrom uskoro će vam omogućiti da prijavljivanjem na svoj Gugl nalog pristupite sačuvanim podacima.

Ova promjena obuhvata lozinke, sačuvane sajtove (Bookmarks) i internet-adrese, a zahvaljujući njoj moći ćete da preskočite dodatni korak sinhronizacije Hrom naloga - biće dostupna za Hrom Android, iOS i desktop.

Gugl kaže da će vam dati opciju da se prijavite na Hrom za "prilagođeno iskustvo", omogućavajući da pamtite tabove i koristite svoje sačuvane lozinke na različitim uređajima.

Ne morate, međutim, da se prijavljujete na svoj nalog ako ne želite da povežete svoje podatke pregledanja sa svojim Gugl nalogom. Takođe, Gugul napominje da će za čuvanje vaše istorije i otvorenih tabova na Gugl nalogu biti potrebno da se posebno prijavite.

"Danas korisnici sve više očekuju da se samo prijave i odmah imaju pristup podacima, kao i da se od‌jave i da oni budu zaštićeni", rekla je Kler Heron, menadžerka proizvoda u kompaniji Gugl.

"S obzirom na evoluciju tehnologije i korisničkih normi, nastavljamo da napredujemo u transformaciji našeg zastarjelog modela sinhronizacije u onaj koji neprimjetnije ispunjava očekivanja korisnika danas", dodala je ona.

Što se tiče kada će tačno ova promjena biti uvedena na Android i iOS, Gugl kaže da „ostanite sa ažuriranjima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana