Gaming Nights u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske: Tri dana posvećena video-igrama

Glas Srpske
Gaming Nights u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske: Tri dana posvećena video-igrama

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske će od sutra do petka biti domaćin jedinstvenog događaja “Gaming Nights” koji će biti organizovan za sve ljubitelje video-igara.

- Tri dana, u terminu od 18 do 22 časa Muzej će postati mjesto susreta mlađih i starijih generacija, oflajn i onlajn svijeta i kroz kreativne i edukativne aktivnosti, dodatno učvrstiti vezu između umjetnosti i gejminga u okviru pratećeg programa izložbe “Igre i politika” koja je rezultat saradnje Gete instituta i Centra za umjetnost i medije ZKM - naveli su iz MSURS.

Prvi događaj “Jam It” će biti održan sutra i rezervisan za jednu od najpopularnijih igara današnjice “Fortinite”.

Drugi događaj će biti održan u četvrtak, pod nazivom “Test IT”.

- “Kuvo TV” će predstaviti svoju trenutnu top listu od 10 video-igara i posjetiocima dati priliku da isprobaju i zaigraju po pet igara koje na inovativan način aktuelizuju važna društveno-politička pitanja ili se odlikuju izuzetnim artističkim konceptom, estetikom i dizajnom, čime ćemo dodatno proširiti osnovne teme izložbe - dodali su iz MSURS.

Treći događaj “Share IT” će biti održan u petak, a tada će biti predstavljena jedna od najrasprostranjenijih i najuspješnijih video-igara ikada, popularni “Minecraft”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana