Fotošop ne služi samo za uljepšavanje modela

Agencije
Fotošop ne služi samo za uljepšavanje modela

Na internetu se prije izvesnog vremena pojavio video demonstrira kako žensko tijelo može dramatično biti promjenjeno korišćenjem programa za digitalnu obradu slike, međutim, iako vam se početak novog videa može učiniti poznatim, u pitanju nije isti video.

Baš kao što se Fotošop koristi za uljepšavanje modela isto tako vrlo efikasno može da se koristi i da "naruži" tu istu manekenku i pruži nam nešto sasvim neočekivano.

Originalni video prikazuje djevojku prosječnog izgleda koja se uz pomoć umjetnika za kosu i šminku i Fotošopa pretvara u pravu ljepoticu.

Snimak počinje sa djevojkom bez šminke u bikiniju kako leži na svom stomaku naslonjena na ruke.

Potom se u studiju prvo podešava osvjetljenje koje je istog trenutka čini mršavijom. Umjetnik za šminku potom radi svoj posao i nanosi maskaru, sjaj za usne i modelu pravi raskošne lokne od njene ravne kose.

U ovom trenutku se pravi njena fotografija, ali posao nije završen. Video potom otkriva šta se dešava kada model ode kući i prikazuje proces digitalne obrade načinjene fotografije.

Zahvaljujući Fotošopu, tijelo modela prolazi kroz brojna digitalna poboljašnja koja mijenjaju njeno lice i tijelo.

Uz pomoć samo jednog klika, njen ten se poboljšava i model dobija sjaj poput onog na lutki. Njene oči su sada šire, njen nos uži a usne punije.

Potom na red dolazi stomak koji se stanjuje, što daje iluziju većih grudi koje uz pomoć digitalne magije sada prkose gravitaciji.

Noge modela se stanjuju kako bi izgledale duže, kao i listovi i vrat, a njena koža se posvjetljuje.

Kao rezultat svega, manekenka na slici više praktično nema nikakvih sličnosti sa ženom koja se nalazila ispred fotografa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana