Fejsbuk otvara istraživači centar u Rusiji

Agencije
Fejsbuk otvara istraživači centar u Rusiji

Moskva - Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je danas direktoru "Fejsbuka" Marku Zakerbergu da je ruska IT industrija pogodna za investicije kao i njen energetski sektor."Vjerovatno znate da mi ovdje u Rusiji nemamo samo naftu, gas, zlato i dijamante, nego i industriju informacionih tehnologija", rekao je nasmijani Medvedev Zakerbergu.

Ruski ministar za komunikacije Nikolaj Nikiforov, koji je prisustvovao sastanku, izjavio je da je jedna od tema razgovora bilo otvaranje "Fejsbukovog" istraživačkog centra u Rusiji, prenio je Rojters.

Ruske IT firme, poput pretraživača interneta "Jandeks" i proizvođača antivirusnog softvera "Kasperski", postigle su globalan uspjeh.

Zakerberg je napisao na svojoj stranici na "Fejsbuku" da je razgovor sa Medvedevim u njegovoj rezidenciji izvan Moskve bio dobar i postavio svoju fotografiju sa Crvenog trga.

Direktor popularne društvene mreže poklonio je ruskom premijeru majicu sa njegovom adresom elektronske pošte na "Fejsbuku".

Ruski premijer i bivši predsjednik Medvedev je veliki ljubitelj savremenih tehnologija. On na sjednicama Vlade redovno koristi tabletni kompjuter "ajped" i ostavlja poruke na društvenoj mreži "Tviter".

Zakerberg je iskoristio priliku da promoviše "Fejsbuk" u Rusiji, jednoj od rijetkih zemalja u kojoj ovo nije najpopularnija društvena mreža na internetu.

Ruski najviše koriste mrežu "Vkontakte", čiji je osnivač Pavel Durov /27/ iz Sankt Peterburga, kojeg često opisuju kao "ruskog Zakerberga".

Njegova mreža je namijenjena isključivo govornicima ruskog jezika i usmjerena je na specifično lokalno tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana