Epl predstavio Ajfon 16

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

NjUJORK - Američka tehnološka korporacija Epl predstavila je u ponedjeljak najnoviju verziju svog vodećeg proizvoda Ajfon 16.

Kompanija je tokom prezentacije napomenula da će "Ajfon 16" i "Ajfon 16 plus" biti dostupni kupcima u novim bojama i s prilagodljivim dugmetom za akciju, koje je bilo dostupno samo na modelima višeg ranga, prenio je Blumberg.

Tu je i snažniji čip i novo dugme za kontrolu kamere, koje omogućava korisnicima da snime slike i pristupe funkcijama kamere.

Novi modeli dobiće i nešto veće ekrane i tanje ivice, a pokretaće ih procesor "A18 Pro" sa nadograđenim neuronskim motorom, dijelom čipa koji je dizajniran za rješavanje zadataka vještačke inteligencije.

Telefoni imaju moćnije komponente kamere i video funkcije, što im omogućava da snimaju fotografije veće rezolucije i usporene klipove.

Današnja prezentacija je djelimično bila prijedlog potrošačima, kao i Volstritu, da Epl treba ozbiljno shvatiti u svijetu vještačke inteligencije AI.

Ipak, Eplova tehnologija vještačke inteligencije je još uvijek u ranoj fazi. Paket novih alata "Apple Intelligence", suočio se sa brojnim kašnjenjima, a mnoge ključne funkcije neće stići do sljedeće godine.     

Za sada, tehnologija je usredsređena na sumiranje poruka i obavještenja, a ne na usklađivanje sa "gee-whiz" mogućnostima rivalskih sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana