“El-Dži” predstavio pametni telefon “optimus G”

Agencije
“El-Dži” predstavio pametni telefon “optimus G”

Seul - Kompanija “El-Dži” predstavila je svoj novi pametni telefon “optimus G” i najavila početak prodaje sljedeće sedmice u Južnoj Koreji, narednog mjeseca u Japanu, a u novembru u SAD, prenose agencije.

“Optimus G” je telefon koji koristi operativni sistem “android”, a u Južnoj Koreji će koštati 894 dolara u slobodnoj prodaji.

Najveći konkurenti u završnom kvartalu godine biće mu “ajfon 5” i “galaksi S” američkog “Epla” i južnokorejskog “Samsunga”.

Prethodni telefoni iz serije “optimus” nisu ostvarili uspjeh na brzo rastućem tržištu pametnih telefona.

“El-Džijevo” odjeljenje za mobilne telefone zabilježilo je ukupni gubitak od skoro 900 miliona dolara u 2010. i 2011. godini.

- Optimus G je naš najnapredniji telefon i biće oštar konkurent ostalima. Mi pokušavamo da pravimo drugačije telefone od aparata svojih rivala - rekao je novinarima predsjednik odjeljenja za mobilnu telefoniju Park Jon Seok.

Novi telefon ima ekran dijagonale 4,7 inča, kameru od 13 megapiksela, “kvalkom” proecsor sa četiri jezgra i podržava rad na brzim bežičnim mrežama.

“El-Dži” je dodao ovom aparatu i novu opciju koja omogućava korisniku da piše SMS poruku ili elektronsku poštu dok se video sadržaj emituje u pozadini.

Korisnici mogu da zumiraju određenu scenu tokom emitovanja snimka dodirom po ekranu sa dva prsta.

“El-Dži” je bio treći najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona, ali ga je u sektoru pametnih telefona prestigao “Epl”, a sektoru običnih telefona kineski proizvođač “ZTE”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana