EA Sports želi da 2014 FIFA World Cup Brasil bude hit za sve

Agencije
EA Sports želi da 2014 FIFA World Cup Brasil bude hit za sve

"Nemamo neograničene resurse. Želimo da igru vole svi, bez obzira na platformu, a trenutno u njoj mogu da uživaju samo korisnici 360 i PS3".

To je rečenica koju je izrekao glavni producent simulacije 2014 FIFA World Cup Brazil Met Prajor, čime je pokušao da još jednom opravda izostanak podrške za Xbox One i PlayStation 4.

Jasno je da su iza ovakve odluke stajale brojne analize broja korisnika, kupaca igre i njihovih konzola, kao i onih voljnih da investiraju u slijedeću generaciju platformi. 2014 FIFA World Cup Brazil zvanično će biti objavljena 15. aprila u Sjevernoj Americi, dva dana kasnije u Evropi i Australiji i 24. aprila u Japanu.

EA Sports sada planira neke "uzbudljive" novitete sa mundijalskim sadržajem u okviru aktuelne simulacije FIFA 14 i "Ultimate Team " moda i to im daje nadu da mogu kako-tako da zadovolje razočarane korisnike Xbox One-a i PS4.

Ako se samo gleda na brojke, nema dileme zašto je EA Sports odlučio da uskrati podršku za najnovije mašine za 2014 FIFA World Cup Brazil: ni Xbox One ni PlayStation 4 nisu uspjeli da pređu cifru od 10 miliona prodatih konzola, a obije konzole i dalje nisu prisutne na svim tržištima, posebno u zemljama "u razvoju". S druge strane, Xbox 360 i PlayStation 3 se nalaze "svuda" .

"Nova tržišta su izuzetno bitna za našu odluku," Prajor je rekao portalu Engadger. "Želeli smo da stvorimo najbolju igru i da ona dođe do što više ljudi."

 

EA Sports je stvorio vizuelno nevjerovatne efekte, sa renderima 3D publike u punoj rezoluciji koji imaju zadatak da stvore utisak "pravog" Svjetskog prvenstva.

"To je igra koja ima najbolju atmosferu i efekte u odnosu na sve na kojima smo radili," rekao je Prajor.

Fanovi očekuju i unapređeni gameplay u odnosu na FIFA 14 kao i mnoga druga poboljšanja, prevashodno nove modove igre, i za online i za offline igranje. "Željeli smo da donesemo zabavu, uzbuđenje i atmosferu kao na pravom Mundijalu!"

2014 FIFA World Cup Brazil sada ima novi Beginner Mode, ali i OnlineWorld Cup, Road to Rio, Captain Your Country, Story of Qualifying i Scebarions, svi ovi modovi već su poznati zagriženim FIFA igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana