Dugogodišnja direktorka Barberija prešla u Apple

Tanjug
Dugogodišnja direktorka Barberija prešla u Apple

Britanska modna kuća Barberi saopštila je da će njena dugogodišnja izvršna direktorka 53-godišnja Anđela Erends napustiti tu funkciju i preći u američku kompaniju Apple. Tokom ljeta 2013. Apple je već doveo dva nova direktora iz modne industrije.

Nju će zamijeniti aktuelni kreativni direktor kompanije Kristofer Bejli, koji će zadržati uz svoju postojeću poziciju postati i novi izvršni direktor Barberija.

"Ova vijest dolazi poslije skoro jedne decenije u kojoj su Anđela, Kristofer i tim kompanije transformisali Barberi u vodeći svjetski luksuzni brend", navedeno je u saopštenju kompanije.

Anđela Erends će u Apple-u voditi odjeljenje prodaje – online i Apple prodavnice – i donositi "strateške odluke, praviti plan razvoja i proširenja." Na novom radnom mjestu biće od proljeća 2014. godine. Nova akvizicija Apple rekla je: "Počastvovana sam da sam dobila poziv Apple-a i da ću im se pridružiti na radnom mhestu specijlano naprvaljenom za mene."

Erendsova je tokom svoje cijele karijere imala ključne pozicije u modnoj industriji. Postala je predsednica "Donna Karan Ainternational " 1989. godine kada je imala samo 29, i tamo ostala do sredine devedesetih. CEO Barberija postala je 2006. godine.

Zanimljivo je da je Anđela Erends još jedno "modno" pojačanje Apple-a u samo par mjeseci. Pol Deneve, bivši predsjednik i izvršni direktor kompanije "Yves-Saint Lorent ", divu iz Kupertina priključio se u julu 2013. godine na funkciji potpredsednika za "specijalne projekte". U avgustu je angažovan Enrike Atienca, potpredsjednik Levi's-a koji sada vodi Apple-ove američke prodavncie.

Prvi čovjek Apple-a, Tim Kuk, povodom novog transfera rekao je: "Ona dijeli iste poglede na svijet kao mi, kao i želju za inovacijama. I njoj je takođe bitno da iskustvo kupaca bude na visokom nivou, baš kao i nama. Pokazala je tokom karijere da je fascinantan lider , a njen učinak dovoljno govori tome u prilog."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana