Društvena mreža Iks tužila velike oglašivače zbog "bojkota" reklamiranja na platformi

Tanjug
Društvena mreža Iks tužila velike oglašivače zbog "bojkota" reklamiranja na platformi

VAŠINGTON- Društvena mreža Iks (Tviter) u vlasništvu milijardera Ilona Maska podnela je tužbu protiv udruženja velikih oglašivača, Globalne alijanse za odgovorne medije (GARM), u kojoj se navodi da je ta organizacija navodno bojkotovala reklamiranje na platformi Iks i time prekršila antimonopolske zakone.

GARM pomaže brendovima da izbegnu da se njihove reklame pojavljuju pored nelegalnog ili štetnog sadržaja, a nakon Maskovog preuzimanja Iksa krajem 2022. je izrazila zabrinutost zbog odstupanja od standarda nekadašnjeg Tvitera, prenosi Si-En-En (CNN).
    
Mnogi brendovi su odustali od oglašavanja na platformi Iks u strahu da će se njihove reklame pojaviti uz ono što neki označavaju kao dezinformacije ili govor mržnje.
    
Čelnici platforme Iks su najpre navodili da se njihov biznis sa reklamiranjem oporavlja, da bi kasnije priznali probleme i nakon toga ponovo naveli da se poslovanje oporavlja.
    
Izvršna direktorka platforme Iks Linda Jakarino je u najnovijem video snimku rekla da gubici platforme Iks od reklama izlažu kompaniju dugoročnom riziku.
    
"Oni (članovi GARM-a) su se urotili da bojkotuju Iks, što ugrožava našu sposobnost da napredujemo u budućnost", dodala je Jakarino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana