Doznajte ko i koliko često gugla vaše ime!

Dnevnik.hr
Doznajte ko i koliko često gugla vaše ime!

Zasigurno ste mnogo puta do sada u pretraživač Google upisali ime i prezime neke osobe kako biste doznali ili provjerili neke informacije, a sigurni smo da ste se upitali i ko sve 'gugla' vaše ime. Sada i to možete doznati.

Zahvaljujući stranici BrandYourself sada možete znati tko vas 'gugla', što vam otvara mogućnost da imate još veću kontrolu nad svojim imidžem na internetu, barem što se tiče ljudi iz poslovnog svijeta.

Posjetioci koriste BrandYourself najčešće za traženje preko Googlea, a sistem funkcioniše i za sve ostale internet pretraživače. Stranica je ponajprije pokrenuta za kreiranje imidža na internetu, to jest, da pretraživač izbacuje najprije one informacije koje vi želite. Nova funkcija koja otkriva ko vas 'gugla' sada vam pruža još jedan način za upravljanje virtualnim imidžem.

BrandYourself je izgradio bazu podataka organizacija čije su IP adrese javno dostupne, a radi na način da uspoređuje IP adresu korisnika, koji se mora registrovati na njihovoj stranici, s IP adresom kompanije.

Dobiveni podaci pružaju informaciju koliko vas je puta neko tražio na internetu u mjesec dana, iz kojeg grada i firme su vas tražili, kada te što su tačno ukucali u pretraživač, piše Dnevnik.hr. No, u sistemu su uglavnom veće firme pa je teže dobiti informaciju ako vas je 'guglao' neko iz neke manje tvrtke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana