Detaljniji pogled - Galaxy S5, Gear 2 i Gear Fit

Agencije
Detaljniji pogled - Galaxy S5, Gear 2 i Gear Fit

Ukoliko mislite da u posljednje dvije nedjelje niste saznali sve što vam treba u vezi sa Samsungovim novim uređajima Galaxy S5, Gear 2 i Gear Fit koji su predstavljeni krajem februara u Barseloni, onda imate sreće.

Samsung je objavio dva nova videa u vezi sa ova tri uređaja.

Za razliku od skoro potpuno neprimjetne vizuelne tranzicije S3-S4, nova Samsungova perjanica je donijela neke male izmjene u dizajnu.

Linije više nisu toliko zaobljene kao kod "starije braće", a i zadnja polikarbonatna maska telefona je nešto smijelija i dolazi u crnoj, bijeloj, plavoj i zlatnoj boji. Na prvi pogled, novo Samsungovo čedo kao da se vraća obliku legendarne "dvojke" i toliko spominjanom (i po sudovima provlačenom) "pravougaoniku sa zaobljenim ćoškovima".

Kućište je ovog puta i vodootporno (IP67 standard), što Samsung ističe kao jednu od važnih karakteristika.

Ispod Full HD Super AMOLED displeja dijagonale 5,1 inča se nalazi evolucija, ne revolucija, ali je svakako u pitanju sam vrh ponude - tu je Snapdragon 800 (četiri Krait jezgra, 2.5GHz) i možda pomalo začuđujuće 2GB RAM-a.

Za skladištenje podataka predviđeno je 16 ili 32 GB (verzija od 64GB se nije spominjala), a snaga stiže iz nove izmjenjive baterije kapaciteta 2.800mAh, za koju proizvođač kaže da može da "izgura" mnogo više od one iz prethodne generacije - čak 24 časa više u stendbaj režimu.

Galaxy Gear 2 na tržište je stigao vrlo brzo nakon predstavljanja prvog modela uz blage promjene u dizajnu. Za razliku od prethodnika, kamera je sada integrisana u sat i ne nalazi se na narukvici i kompatibilan je sa više od 10 uređaja iz Samsungove Galaxy serije.

A još jedno veliko iznenađenje jeste i podataka da Gear 2 ne radi na Androidu već na Tizen operativnom sistemu.

Samsung Gear Fit je prvi zakrivljeni, Super AMOLED nosivi uređaj. Gear Fit nudi Samsung Gear tehnologiju sa fitnes alatima, pružajući korisnicima mogućnost da budu fizički aktivni, a da pri tome ne žrtvuju lični stil ili mobilnu povezanost.

Samsung Gear Fit dizajniran je da se udobno prilagodi ruci korisnika i nudi mnogo više od obične fitnes-trake jer su korisnici iako u pokretu, stalno u toku uz obavještenja sa Galaxy smart telefona, kao što su ona o dolazećim pozivima, elektronskoj pošti, SMS-u, alarmu, S-planeru i druge aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana