Desktop računar i tablet u jednom

Blic.rs
Desktop računar i tablet u jednom

Navikli smo da iz kompanije „Lenovo” dobijamo kvalitetne i zanimljivo dizajnirane uređaje. Posljednji u nizu je tablet „Thinkpad 2”, koji je redakcija „Blica” dobila na testiranje. Uređaj radi na „Vindouzu 8 pro” i donosi nekoliko zanimljivih rješenja.

Ekran

Iako rezolucija od 1366x768 piksela djeluje pomalo zastarjelo, na ovom modelu ona nije zamjerka. IPS tehnologija pruža veće uglove gledanja, ali zbog nje osvjetljenje je malo slabije. Nije loše koristiti posebnu olovku jer je praktična, a i umanjuje mogućnost zamazivanja ekrana, koji je pravi magnet za otiske prstiju.

Dizajn

„Thinkpad 2” je tablet sa ekranom od 10,1 inča i definitivno je jedan od bolje dizajniranih uređaja na tržištu. Materijal sa zadnje strane je gumiran kako bi ga korisnici lakše držali, a oblik (pogotovo težina i debljina) ga čini veoma praktičnim za upotrebu. Ono što nam se posebno svidjelo jeste to da s lijeve strane posjeduje USB port standardne veličine, kao i veliki broj drugih ulaza/izlaza, od kojih je praktičan i onaj za SIM karticu.

Hardver

Kao što to obično biva, ovakvi modeli dolaze u nekoliko različitih hardverskih verzija, ali one se ne razlikuju drastično osim po količini memorije. Pokreće ga Intelov procesor „atom Z2760”, koji uz dva gigabajta radne memorije nudi solidne performanse. Od ovog uređaja ne očekujte da ispunjava ozbiljnije zahtijeve ili da pokrenete neke kompleksnije igre. Klasičan ofis paket, surfovanje internetom i gledanje filmova su zadaci koje će ispuniti bez poteškoća. Uz njega dolaze dvije kamere koje su odlične za pozive.

 Dodaci

Tablet ima stereo-zvučnike prosječnog kvaliteta, dovoljno dobre za jednog ili dvoje ljudi koji rade na njemu, ali teško da će moći da ozvuči cijelu prostoriju. Ono što izdvaja „ Thinkpad 2” od konkurencije jesu doking stanice. Tu je dodatak koji predstavlja malo kućište i na njega korisnici mogu da zakače dodatnu tastaturu, miša ili neki drugi periferni uređaj. Postoji i tastatura koja pretvara ovaj uređaj u manji laptop.

Karakteristike:

Dimenzije; 262x163dž8 mm, 590 g
Operativni sistem: Windows 8 Pro
Procesor: Intel Atom Z2760 1.8GHz
Ekran: 10,1 inč, 1366dž768 piksela
RAM: 2 GB
Memorija: 32 GB ili 64 GB,
Eksterna: Micro CD
Kamera: 18 MP
Kamera: 22 MP
Cijena: od 620 evra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana