Click ARM One je modularni tablet po uzoru na Project Ara

Benchmark.rs
Click ARM One je modularni tablet po uzoru na Project Ara

Malo ko nije čuo za Google Project Ara modularni telefon, od koga se mnogo očekuje u narednim godinama, a sada je tu i modularni tablet.

Click ARM One tablet je dizajniran kako bi korisnicima omogućio da zamjenjuju različite dijelove/module, kao što je to slučaj i sa Project Ara telefonom.

Tablet se trenutno nudi sa modularnim dijelovima za skladište, memoriju i displej.

Click ARM One tablet je trenutno dostupan za prednaručivanje, po cijeni od 289 evra. Međutim, ne dajte da vas ime uređaja zavara, jer naziv nema veze sa poznatim proizvođačem čipova. ARM u ovom slučaju stoji za Advanced Removable Modules.

Kompanija, koja stoji iza Click ARM One tableta, jeste ImasD, a u kompanijinom portfoliju se nalazi i BuzzlePhone modularni telefon.

Click ARM One tablet će inicijelno biti isporučivan uz CK Core Module, koji se sastoji od Samsung Exynos 4412 procesora i 2GB RAM-a. Ostale modularne komponente uključuju matičnu ploču sa HDMI, Wi-Fi, Bluetooth i USB, 16GB internog skladišnog prostora, a tu je i 10.1-inčni displej sa 1280 x 800p rezolucijom.

Svaki od ovih modula se u teoriji može zamjeniti. Trenutno je Click ARM One dostupan u limitiranim količinama od svega 1000 jedinica. Ipak, pojačana prodaja se očekuje do kraja godine, kada bi trebalo da bude dostupno i više modula. Treba istaći da je Click ARM One tablet open-suorce projekat, kompatibilan sa Android, Ubunty i Tizen platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana