Blekberi 10 krajem januara na tržištu

Agencije
Blekberi 10 krajem januara na tržištu

Toronto - Nova serija smart telefona Blekberi 10 biće predstavljena krajem januara naredne godine, saopštila je kanadska kompanija RIM, nakon nekoliko odlaganja datuma izlaska, i velikog pada vrijednosti akcija sa kojima se kompanija suočava u posljednje dvije godine, javile su agencije.

Nakon što je kompanija saopštila konačan datum izlaska telefona na novoj platformi, akcije Blekberija su skočile za 5,5 odsto i sada iznose tačno devet dolara.

Prije četiri godine, kada je RIM bio najjači, vrijednost akcija je bila 148 dolara.

RIM se u posljednje dvije godine nalazi u teškoj situaciji, pošto su njihovi telefoni počeli drastično da gube trku sa Eplovim "ajfonom" i Samsungovom serijom "galaksi" telefona.

RIM navodi da će novi telefoni biti na tržištu 30. januara, istovremeno u više država.

Tog dana će biti predstavljena dva nova telefona, dok bi dvije nedjelje nakon toga trebalo da budu predstavljeni i telefoni sa fizičkom mini kverti tastaturom, što je godinama bilo obilježje "blekberija".

RIM je prošle nedjelje dobio bezbjednosnu dozvolu od vlade SAD za seriju "blekberi 10", što znači da će zaposleni u državnim institucijama u Americi i dalje moći da ih koriste kao službene telefone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana