BlackBerry se povlači iz Japana

Agencije
BlackBerry se povlači iz Japana

Kompanija BlackBerry saopštila je nedavno da svoj novi proizvod, telefon Z 10 neće prodavati u Japanu, najavljujući tim potezom povlačenje iz zemlje izlazećeg Sunca.

Nakon dužeg neuspješnog perioda, kompanija BlackBerry (nekadašnji RIM) najavila je niz novina ne bi li se izborila sa konkurentima. Međutim, od tržišta u Japanu digli su ruke.

Apple i Samsung pregazili su ponudu kanadske kompanije u Japanu. Samo prošle godine tamnošnje tržište pametnih telefona dožjivelo je nevjerovatan napredak, ali je udio BB proizvoda u tome nemerljiv, prenosi Dejli Telegraf.

Tako je od 14 miliona zabilježenih smartfoneova u Japanu do septembra prošle godine svega nešto više od sto hiljada bilo sa potpisom kanadskog proizvođača.

Iz kompanije je saopšteno da će i dalje pružati podršku svojim japanskim korisnicima, ali da neće ulagati u dalji razvoj usluga i plasman proizvoda u Japanu. Kako prenose mediji, BlackBerry smatra da je razvijanje operativnog sistema na japanskom trenutno preskupa investicija, pa ni takav potez nije u planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana