BlackBerry: Poruke koje niko ne može da presretne

Novosti.rs
BlackBerry: Poruke koje niko ne može da presretne

Lider na tržištu sigurnih komunikacija, kompanija BlackBerry unapredila je zaštitu najpoznatije aplikacije za slanje poruka u realnom vremenu.

Kompanija BlackBerry unapredila je aplikaciju BBM (BlackBerry Messenger) dodavanjem još jednog nivoa šifrovanja (enkripcije) podataka pri razmjeni poruka sa drugim mobilnim platformama.

Dodatnom zaštitom, bez obzira na to da li je riječ o privatnim korisnicima, malom i srednjem preduzeću, korporaciji ili organizaciji kojoj je potrebna visoka bezbjednost, korišćenje brzine, pouzdanosti, bolje saradnje i privatnosti koju omogućava BBM je još kvalitetnije.

Trostruki DES 168-bitni BBM ključ za šifrovanje na smartfonu pošiljaoca korišćen je da potvrdi identitet pošiljaoca i "otvori" poruku na telefonu primaoca. TLS enkripcija između smartfona i BBM infrastrukture pomaže u zaštiti BBM poruke od prisluškivanja ili manipulacija.

BBM i kompanija BlackBerry nemaju mogućnost posredovanja u razmjeni podataka i nijedan podatak ne ostaje na serverima kompanije BlackBerry.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana