Besplatan Windows 10 ne stimuliše zamjenu računara

Agencije
Besplatan Windows 10 ne stimuliše zamjenu računara

Microsoft trenutno radi na Windowsu 10 i njegov napredak zaista ide brzim tempom, tako da nije iznenađenje što mnogi očekuju da novi operativni sistem bude uspješan proizvod.

Proizvođači hardvera ipak nisu toliko optimistični oko načina na koji će Windows 10 poboljšati prodaju računara, a neki Microsoft-ovi planovi ih nisu ubjedili da mogu biti uspješni.

Digitimes nam poručuje da je iz izvora iz lanca snabdijevanja dobio informaciju da proizvođači nisu baš oduševljeni Microsoft-ovim planom da ponudi besplatnu nadogradnju na Windows 10 za korisnike Windowsa 8.1, zato što bi takva strategija mogla uticati loše na prodaju računara.

"Tajvanski proizvođači sumnjaju da bi tako nešto moglo da stimuliše zamjenu računara, jer će korisnici moći besplatno da dobiju nadogradnju na novi softver," navodi se u izvještaju.

Istovremeno, Microsoft je izgubio još jednu važnu prednost kada je odlučio da besplatno ponudi neke od svojih proizvoda namijenjenih drugim platformama, kao što su iOS i Android. Najbolji primjer za ovo je Office koji sada može da se koristi bez nadoknade na ovim mobilnim operativnim sistemima.

Kao što je već poznato, Windows 10 Consumer Preview (pod drugim imenom) ćemo imati prilike da isprobamo krajem januara, dok puna verzija stiže početkom jeseni slijedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana