Beograđani kreirali novu verziju tetrisa

Tanjug
Beograđani kreirali novu verziju tetrisa

BEOGRAD - Tim domaćih stručnjaka razvio je novu verziju tetrisa pod nazivom "Tetris Block Puzzle", za 40. rođendan te popularne video igre.

Beogradski studio za razvoj igara Playstudios objavio je novu verziju tetrisa, a na njenoj izradi je duže od šest mjeseci radio tim od 30 ljudi.

Igra je objavljena 6. juna, povodom 40. rođendana ove popularne igre, kao i Međunarodnog dana tetrisa, a osmišljena je tako da privuče naajširi spektar igrača, navedeno je u saopštenju.

"Igra debituje sa dva načina za igranje, što će omogućiti unapređenja u budućnosti. Adventure režim omogućava napredak po nivoima i miks mehanike igranja, uključujući valutu unutar igre, ciljeve, bustere i kolekcionarske predmete. Režim igre high-score osmišljlen je tako da podstakne igrače da prevaziđu sopstvene rekorde tako što konstantno uklapaju i brišu linije dok ne ostanu bez poteza", ističe se u saopštenju.

Izvršni direktor Tetrisa Maja Rodžers je rekla da su u saradnji sa Playstudios objavili "Tetris Block Puzzle" - igru koja nudi savršeno igračko iskustvo za proslavu godišnjice tetrisa.

Dok je "Tetris Block Puzzle" potpuno nova igra koja nudi block-puzzle igračko iskustvo sa prepoznatljivim Tetris elementima, njegovi autori razvijaju i tradicionalnu Tetris igru. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana