Apple ukida oko 100 radnih mjesta

GS
Foto: X.com

Američka tehnološka korporacija Apple ukida oko 100 radnih mjesta u sektoru digitalnih usluga, prenosi Blumberg pozivajući se na anonimne upućene izvore.

Najviše rezova je napravljeno u timovima odgovornim za aplikaciju Apple books i Apple book store, a otpušteni su i neki zaposleni u sektoru vijesti Apple news.

Kako se navodi, otpuštanja u Apple books  su posljedica promjena prioriteta kompanije koja smatra da ovo od‌jeljenje više ne treba da bude u glavnoj ponudi usluga.

Appleov sektor digitalnih usluga je posljednjih godina bio važan pokretač rasta i pomogao je da se premosti povremena slabija potražnja za uređajima kompanije.

Firma iz Kupertina relativno rijetko otpušta zaposlene, ali ove godine su zabilježena već četiri manja kruga otpuštanja, prenosi Tan‌jug.

Appleovi konkurenti iz Silicijumske doline trenutno otpuštaju znatno više radnika pošto se bore sa usporavanjem rasta i prelaskom na alate vještačke inteligencije (AI).

Korporacija Intel je nedavno najavila da otpušta više od 15 odsto svoje globalne radne snage, dok je tehnološka firma Sisko (Cisco Systems) smanjila broj zaposlenih za sedam odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana