Akcije Diznija skočile za sedam odsto nakon vijesti o profitu i novim projektima

GS
Foto: X (Tviter)

Akcije američkog giganta zabave, kompanije Dizni, skočile su za sedam odsto nakon vijesti o rastu profita u periodu od oktobra do decembra 2023. godine i najavi novih projekata, među kojima je i saradnja sa čuvenom gejming kompanijom Epik gejms.

Dizni je u posljednja tri mjeseca 2023. godine zabilježio prihod od 23,55 milijardi dolara koji je otprilike isti kao u istom kvartalu lane i nije oduševio investitore, ali prilagođena zarada po akcija Diznija iznosi 1,22 dolara, dok su analitičari agencije LSEG očekivali 99 centi po deonici, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Platforma Dizni plus koja je pokrenuta krajem 2019. godine je izgubila 1,3 miliona pretplatnika u posljednja tri mjeseca 2023. godine, ali je zbog toga povećan prosječan prihod po korisniku.

Dizni je objavio da će uložiti 1,5 milijardi dolara u kompaniju Epik gejms koja je napravila čuvenu onlajn video igru Fortnajt, što je Diznijeva za sada najveća investicija u industriju video igara.

Obe kompanije će zajedno raditi na stvaranju univerzuma za video igre koji koristi Diznijeve likove i priče o povezati ga sa video igrom Fortnajt.

Diznijeva podružnica ESPN će u jesen 2025. godine pokrenuti novu striming platformu za sportske događaje, najavio je izvršni direktor Diznija Bob Ajger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana